Go Back
+ servings

Traditsiooniline Hispaania kartuliomlett

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 35 minutes
Aeg kokku: 50 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 229kcal

Koostisosad 

  • 60 ml ekstra neitsioliiviõli
  • 2 spl ekstra neitsioliiviõli
  • 5 suurt kuldkartulit
  • 1 suur Hispaania sibul
  • 6 muna
  • 1-2 tl meresoola

Valmistamine

  1. Koorige ja tükeldage kartulid väikesteks tükkideks. Hakkige Hispaania sibul.
  2. Kuumutage oliiviõli suurel pannil. Lisage kartulid, sibul ja sool ning praadige keskmisel kuumusel umbes 15-20 minutit, kuni kartulid on pehmed.
  3. Proovige kartuleid ning vajadusel lisage veel soola. Eemaldage tulelt ja laske neil veidi jahtuda.
  4. Vahepeal kloppige keskmises kausis munad. Lisage kartulid ja segage hästi läbi.
  5. Kuumutage ülejäänud 2 supilusikatäit oliiviõli samal pannil. Valage hulka muna-kartulisegu ja küpsetage keskmisel kuumusel umbes 5-7 minutit, kuni põhi hakkab pruunistuma.
  6. Kasutades pajakindaid, asetage pannile kaas, eemaldage pann tulelt ning pöörake pann kiiresti ümber, et omlett kaanele ümber pöörata. Seejärel libistage küpsemata pool aeglaselt pannile ja asetage see uuesti pliidile.
  7. Torgake kahvliga omletti sisse augud, et see küpseks veidi kiiremini ja et kontrollida, kas munad on täielikult küpsenud. Küpsetage veel umbes 5-7 minutit või vajadusel kauem, kuni munad ei ole enam vedelad.

Toitumisalane teave

Kalorid: 229kcalSüsivesikud: 20gValgud: 7gRasvad: 14gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 140mgSool: 363mgKiudained: 3gSugar: 3g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!