Go Back
+ servings

Klassikaline Ukraina borš

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 25 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 5
Kalorid: 257kcal

Koostisosad 

Boršisupp

  • 225 g seavorsti
  • 1 ½ keskmise suurusega peeti
  • 1 ½ porgandit
  • 1 ½ keskmise suurusega kartulit
  • ¼ keskmise suurusega kapsast
  • 100 g tomatit
  • ½ spl taimeõli
  • ½ keskmise suurusega sibulat
  • 85 g tomatipastat
  • 1035 ml vett
  • 1 ½ küüslauguküünt
  • ½ tl valget suhkrut
  • maitse järgi soola ja pipart
  • maitse järgi hapukoort
  • hakitud värsket peterselli (kaunistuseks)

Valmistamine

  1. Tükeldage vorst ning praadige pannil keskmisel kuumusel kergelt pruuniks. Eemaldage tulelt ja asetage kõrvale.
  2. Täitke suur pott poolenisti veega (umbes 945 ml) ja laske keema tõusta.
  3. Koorige ja tükeldage peedid, porgandid ja kartulid ning lisage koos vorstitükkidega potti.
  4. Keetke umbes 15 minutit kuni juurviljad on pehmed.
  5. Seejärel lisage potti tükeldatud kapsas ja tomatikuubikud.
  6. Kuumutage õli pannil keskmisel kuumusel. Lisage sibul ja praadige, kuni see on pehme.
  7. Segage hulka tomatipasta, ülejäänud vesi (ca 90 ml) ning segage, kuni see on hästi segunenud. Valage segu potti juurviljade hulka.
  8. Lisage supile hakitud küüslauk, katke pott kaanega ja lülitage kuumus välja. Laske umbes 5 minutit seista.
  9. Segage sisse suhkur ning maitsestage soola ja pipraga.
  10. Valage supp serveerimiskaussi ning kaunistage hapukoore ja peterselliga.

Toitumisalane teave

Kalorid: 257kcalSüsivesikud: 24gValgud: 10gRasvad: 14gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 31mgSool: 626mgKiudained: 5gSugar: 8g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!