Go Back
+ servings

Kodused falafelid ehk kikerhernepallid

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 40 minutes
Aeg kokku: 55 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 409kcal

Koostisosad 

  • 450 g kuivi kikerherneid
  • ½ tl küpsetussoodat
  • 1 väike sibul (jämedalt hakitud)
  • 15 g hakitud värsket peterselli
  • 4 küüslauguküünt (mina eelistan röstitud küüslauguküünt)
  • 1 ½ spl jahu
  • 1 ¾ tl soola
  • 2 tl köömneid
  • 1 tl jahvatatud koriandrit
  • ¼ tl musta pipart
  • ¼ tl cayenne'i pipart
  • 1 näputäis jahvatatud kardemoni
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • taimeõli (praadimiseks)

Valmistamine

  1. Üks päev ette: Valage kikerherned suurde kaussi ja katke need külma veega. Lisage 1/2 tl söögisoodat ja segage läbi (NB! See aitab kikerherneid pehmendada).
  2. Katke kauss kinni ja leotage neid üleöö jahedas ja pimedas kohas või külmkapis. Kikerherned peaksid seisma vähemalt 12-24 tundi, et nad muutuksid pehmeks.
  3. Kurnake ja loputage kikerherned hästi läbi. Valage need köögikombaini koos hakitud sibula, küüslauguküünte, peterselli, jahu, soola, köömnete, jahvatatud koriandri, musta pipra, cayenne'i pipra ja kardemoniga. Märkus: kui teil on väiksem köögikombain, siis jagage koostisosad pooleks ja töödelge segu üks partii korraga.
  4. Blenderdage kõik koostisained kokku. Kraapige aeg-ajalt köögikombaini külgi ja lükake segu külgedelt alla. Töödelge, kuni segu on kuskussi ja pasta tekstuuri vahepealne. (NB! Pastataoline segu aitab teil saavutada selle, et segu püsiks koos, kuid olge ettevaatlik ja ärge töödelge liiga palju, sest muidu muutub segu hummuseks!)
  5. Kui segu on saavutanud soovitud konsistentsi, valage see kaussi ja segage kahvliga (see muudab segu tekstuuri ühtlasemaks). Eemaldage kõik suured kikerherne tükid, mis purustamata jäid.
  6. Katke kauss kilekilega ja asetage 1-2 tunniks külmkappi.
  7. Valage pannile õli umbes 4 cm sügavuseni. Kuumutage õli aeglaselt keskmisel kuumusel. (NB! Ideaalne temperatuur falafelide praadimiseks on vahemikus 180-190 kraadi.)
  8. Vahepeal vormige falafelisegu ümmarguseks palliks, kasutades selleks niiskeid käsi või falafelikaabitsat. Mina kasutan tavaliselt umbes 2 spl segu ühe falafeli kohta, kuid võite teha ka väiksemaid või suuremaid palle, olenevalt teie isiklikust eelistusest. Pallid kleepuvad alguses lõdvalt kokku, kuid seisavad pärast praadimist kenasti koos.
  9. Kui pallid ei hoia kokku, valage segu uuesti masinasse ja töödelge kuni segu muutub rohkem pastataolisemaks. Pidage meeles, et alguses on pallid õrnad; kui te saate need kuuma õli sisse, peaksid nad kokku hoidma ja kinni jääma. Kui nad ikka veel kokku ei hoia, võite proovida lisada segule 2-3 spl jahu. Kui nad ikka veel kokku ei jää, lisage segule 1-2 muna (NB! mitteveganitele!). See peaks lahendama kõik probleemid.
  10. Falafelide pruunistamiseks kulub umbes 2-3 minutit ühe külje kohta (kokku 5-6 minutit). Kui falafelipallid pruunistuvad kiiremini, on õli liiga kuum ja falafelid ei küpse keskelt täielikult läbi.
  11. Kui õli on õigel temperatuuril, praadige falafele korraga 5-6 kaupa, kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid. Kui falafellid on praetud, võtke need lusikaga õlist välja ja asetage need paberrätikule, et üleliigne õli eemaldada.
  12. Serveerige falafelipalle värskelt ja kuumalt. Eriti maitsvad on need koos hummusega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 409kcalSüsivesikud: 50gValgud: 15gRasvad: 17gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 700mgKiudained: 13gSugar: 8g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!