Go Back
+ servings

Hummus päikesekuivatatud tomatitega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 16
Kalorid: 163kcal

Koostisosad 

  • 4 küüslauguküünt
  • 1 tl soola
  • 3 spl Tahiini seesamipastat
  • 60 ml värsket sidrunimahla
  • 880 g kikerherneid (nõrutatud)
  • 120 ml oliiviõli
  • 30 g õliga pakitud päikesekuivatatud tomateid (nõrutatud)
  • 5 g peeneks hakitud värsket basiilikut
  • 2 spl oliiviõli
  • tl paprikapulbrit (valikuline)

Valmistamine

  1. Asetage kikerherned, oliiviõli, Tahiini seesamipasta, sidrunimahl, sool ja hakitud küüslauk blenderisse või köögikombaini. Blenderdage ühtlaseks.
  2. Seejärel lisage päikesekuivatatud tomatid ja pulseerige, kuni need on väga väikesteks tükkideks hakitud ja hummusesse segatud. Lõpuks lisage basiilik ja blenderdage veel mõned sekundid, kuni segu on ühtlane.
  3. Valage hummus madalale serveerimisnõule ja laske vähemalt 1 tund külmkapis seista. Enne serveerimist piserdage peale 2 spl oliiviõli ja soovi korral paprikapulber.

Toitumisalane teave

Kalorid: 163kcalSüsivesikud: 15gValgud: 4gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 2gSool: 349mgKiudained: 3gSugar: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!