Go Back
+ servings

Lõhe pokekauss ehk poke bowl

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 2
Kalorid: 673kcal

Koostisosad 

Pokekauss

  • 280 g sushi lõhet
  • 95 g sushi riisi
  • 1 väike kurk
  • 2 redist (õhukeselt viilutatud)
  • ½ suurt avokaadot (õhukeselt viilutatud)
  • 1 porgand (riivitud)
  • 7 g merevetikasalatit (valikuline)
  • 40 g mangot (kuubikuteks lõigatud)
  • 2 spl marineeritud ingverit (valikuline)
  • 1 tl röstitud seesamiseemneid
  • 4 spl vürtsikat aioli

Kaste

  • 1 küüslauguküüs (hakitud)
  • 1 tl ingverit (riivitud või ingveripastat)
  • 2 spl mirin kastet
  • 2 spl sojakastet
  • 60 ml sidrunimahla
  • 1 spl röstitud seesamiõli
  • 1 spl riisiäädikat
  • 3 rohelist sibulat

Valmistamine

  1. Kastme valmistamiseks vispeldage suures kausis hakitud küüslauk, ingver, mirin kaste, sojakaste, sidrunimahl, õli, riisiäädikas ja tükeldatud roheline sibul ühtlaseks. Tõstke 1/3 kastmest kõrvale hilisemaks kasutamiseks.
  2. Viilutage lõhe 2,5 cm kuubikuteks ja lisage kastme hulka. Segage hästi läbi nii, et lõhe oleks üleni kastmega kaetud.
  3. Marineerige 15-45 minutit, kuid mitte kauem kui 1 tund. Kui lõhe on valmis, võtke see marinaadist välja ja visake ülejäänud marinaad ära.
  4. Vahepeal keetke riis vastavalt pakendi juhistele.
  5. Jagage keedetud riis kaussidesse ja lisage peale marineeritud lõhe, viilutatud kurk, redised, avokaado, merevetikasalat, marineeritud ingver ja mango.
  6. Piserdage peale varem kõrvale asetatud kaste või vürtsikas aioli ning puistake üle seesamiseemnetega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 673kcalSüsivesikud: 65gValgud: 36gRasvad: 31gKüllastunud rasvhapped: 5gKolesterool: 78mgSool: 741mgKiudained: 9gSugar: 11g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!