Go Back
+ servings

Krõbe sidruni-rosmariini ahjukana köögiviljadega

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 30 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour 45 minutes
Aeg kokku: 2 hours 15 minutes
Portsionit: 6
Kalorid: 754kcal

Koostisosad 

  • 2 spl oliiviõli
  • 4 punast kartulit
  • 180 g porgandit
  • 2 varssellerit
  • 1 magus sibul
  • 1 terve kana
  • maitse järgi soola ja jahvatatud musta pipart
  • maitse järgi küüslaugupulbrit
  • 110 g margariini
  • 1 suur sidrun (viilutatud)
  • 3 spl hakitud küüslauku
  • 3 rosmariinioksa

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 200 kraadini.
  2. Valage oliiviõli suurde kaussi, lisage sisse tükeldatud kartulid, porgandid, seller ja 3/4 sibulaviiludest. Segage läbi nii, et kõik köögiviljad oleksid õliga kaetud. Ülejäänud sibul asetage kõrvale.
  3. Loputage kana ja patsutage paberrätikuga põhjalikult kuivaks. Maitsestage kana seest ja väljast rohkelt soola, musta pipra ja küüslaugupulbriga.
  4. Asetage pool kogust margariini, ülejäänud 1/4 sibulaviile , sidruniviilud, 1 teelusikatäis hakitud küüslauku ja suured selleritükid kanaõõnsusse.
  5. Valage õlitatud köögiviljad suurele malmpannile ning asetage kana nende peale. Hajutage ülejäänud margariinitükid, küüslauk ja rosmariin köögiviljade peale.
  6. Röstige kana ja köögivilju eelsoojendatud ahjus umbes 1 tund ja 45 minutit, kuni kananahk on pruunistunud ja krõbe, köögiviljad pehmed ja kana kõige paksemasse ossa sisestatud kiirelt mõõdetav termomeeter näitab 75 kraadi.
  7. Laske kanalihal enne köögiviljadega serveerimist 10 minutit puhata.

Toitumisalane teave

Kalorid: 754kcalSüsivesikud: 36gValgud: 50gRasvad: 46gKüllastunud rasvhapped: 11gKolesterool: 146mgSool: 414mgKiudained: 6gSugar: 7g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!