Vahustage suures kausis margariin ja suhkur elektrimiksriga kohevaks. Lisage munakollane ja suhkrusiirup. Mikserdage.
Segage eraldi kausis omavahel sõelutud jahu, sool, küpsetuspulber, sooda, kaneel, nelk, ingver ja muskaatpähkel. Valage järk-järgult margariinisegule samal ajal segades.
Sõtkuge tainas kätega ühtlaseks ning moodustage tainapall. Katke tainas kilega ning laske sellel 1 kuni 3 tundi või võimaluse korral üleöö külmas seista.
Kuumutage ahi 175 kraadini.
Asetage tainapall kergelt jahuga ülepuistatud lauale ning rullige õhukeseks (ca 0,5 cm). Lõigake piparoogivorme kasutades endale meeldivad kujundid ning tõstke need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile jättes kujundite vahele ruumi kerkimiseks.
Koguge järelejäänud tainas kokku, vormige see uueks palliks ning korrake tegevust.
Küpsetage piparkooke eelsoojendatud ahjus umbes 8-10 minutit ning seejärel tõstke need jahtuma.
Kaunistage jahtunud piparkoogid soovi korral glasuuriga.