Go Back
+ servings

Karamelline õunamoos

Sügisene ja maitsev karamelline õunamoos on hea ja mõnus tavalise õunamoosi alternatiiv, mis eriti hästi sobib hommikusöögiks või juustu kõrvale.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 6 purki
Kalorid: 692kcal

Koostisosad 

  • 1800 g tükeldatud õunu hapukaid
  • 300 ml vett
  • 2 spl sidrunimahla
  • 600 g suhkrut
  • 200 g pruuni suhkrut
  • 1 spl võid
  • 1 spl vanilliekstrakti

Valmistamine

  1. Asetage õunad, 120 ml vett ja sidrunimahl potti. Laske segul keema minna. Keerake kuumus madalaks ning keetke kaanega potis u 30 minutit, aegajalt segades. Keetke, kuni õunad on hästi pehmed ning tõstke kõrvale.
  2. Vajutage õunad läbi sõela või riide. Te peaksite sellest saama umbes 1250 ml vedelat õunasegu. Visake tahke osa ära.
  3. Valage paksu põhjaga potti tavaline suhkur. Kuumutage keskmisel kuumusel, kuni suhkur hakkab sulama ning vajadusel raputage potti, aga ärge segage. Kui suhkur hakkab sulama, alandage kuumust madalaks. Kuumutage veel 5-10 minutit, aegajalt puulusikaga segades, kuni suhkur on sulanud ja kuldne.
  4. Lisage ettevaatlikult ülejäänud vesi karamellile, olge ettevaatlikud, et segu ei mullitaks. Kuumutage ja segage, kuni karamell taas sulab ja on ühtlase konsistentsiga.
  5. Lisage õunapüree ja pruun suhkur. Segage, kuni suhkur on sulanud. Laske segul keema minna ning keetke 10 minutit, pidevalt segades. Eemaldage pott pliidilt ning segage sisse või ja vanilliekstrakt.
  6. Tõstke moos steriliseeritud purkidesse, jättes u pool cm tühja ruumi. Pühkige ääred puhtaks ning kaanetage purgid.
  7. Asetage purgid keevasse vesivanni ning keetke 10 minutit. Eemaldage seejärel purgid ja asetage restile jahtuma. Kontrollige, et purgid oleksid kindlalt suletud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 692kcalSüsivesikud: 174gValgud: 1gRasvad: 3gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 5mgSool: 31mgPotassium: 376mgKiudained: 7gSugar: 164gA-Vitamiin: 221IUC-Vitamiin: 16mgKaltsium: 49mgRaud: 1mgMagneesium: 19mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!