Asetage õunad, 120 ml vett ja sidrunimahl potti. Laske segul keema minna. Keerake kuumus madalaks ning keetke kaanega potis u 30 minutit, aegajalt segades. Keetke, kuni õunad on hästi pehmed ning tõstke kõrvale.
Vajutage õunad läbi sõela või riide. Te peaksite sellest saama umbes 1250 ml vedelat õunasegu. Visake tahke osa ära.
Valage paksu põhjaga potti tavaline suhkur. Kuumutage keskmisel kuumusel, kuni suhkur hakkab sulama ning vajadusel raputage potti, aga ärge segage. Kui suhkur hakkab sulama, alandage kuumust madalaks. Kuumutage veel 5-10 minutit, aegajalt puulusikaga segades, kuni suhkur on sulanud ja kuldne.
Lisage ettevaatlikult ülejäänud vesi karamellile, olge ettevaatlikud, et segu ei mullitaks. Kuumutage ja segage, kuni karamell taas sulab ja on ühtlase konsistentsiga.
Lisage õunapüree ja pruun suhkur. Segage, kuni suhkur on sulanud. Laske segul keema minna ning keetke 10 minutit, pidevalt segades. Eemaldage pott pliidilt ning segage sisse või ja vanilliekstrakt.
Tõstke moos steriliseeritud purkidesse, jättes u pool cm tühja ruumi. Pühkige ääred puhtaks ning kaanetage purgid.
Asetage purgid keevasse vesivanni ning keetke 10 minutit. Eemaldage seejärel purgid ja asetage restile jahtuma. Kontrollige, et purgid oleksid kindlalt suletud.