Go Back
+ servings

Päikesekuivatatud tomatid

Odavamad, kui poest ostetud, ja ka palju maitsvamad on need teie omal viisil valmistatud hõrgud päikesekuivatatud tomatid.
Hinnangud puuduvad
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Küpsetusaeg: 7 hours
Aeg kokku: 7 hours 10 minutes
Portsionit: 18
Kalorid: 13kcal

Koostisosad 

  • 1300 g küpseid tomateid
  • meresoola

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 70 kraadini. Kui kasutate dehüdraatorit, sättige temperatuur 60 ja 70 kraadi vahele.
  2. Asetage poolikud tomatid restile või küpsetuspaberile lõikepind üles ning raputage veidi peale meresoola.
  3. Pöörake poole kuivatamise ajal tomatid ümber, et need ka teiselt poolt saaksid kuivada. Suuremate tomatite puhul vajutage labidaga veidi peale, et osa vedelikust eemalduks.
  4. Säilitamiseks asetage kuivatatud tomatid õhukindlasse kotti või konteinerisse ning säilitage neid külmikus mõned kuud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 13kcalSüsivesikud: 3gValgud: 1gRasvad: 0.1gKüllastunud rasvhapped: 0.02gSool: 391mgPotassium: 171mgKiudained: 1gSugar: 2gA-Vitamiin: 602IUC-Vitamiin: 10mgKaltsium: 7mgRaud: 0.2mgMagneesium: 8mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!