Go Back
+ servings

Margherita pizza

Parim kodus tehtud itaaliapärane Margherita pitsa! Klassikaline pitsa sobib igaks puhuks ning ei nõua palju koostisosi.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Jahtumise aeg1 hour
Aeg kokku: 1 hour 35 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 514kcal

Koostisosad 

Pitsatainas

  • 300 g nisujahu
  • 1 tl suhkrut
  • ½ tl kuivpärmi
  • ¾ tl soola
  • 210 ml sooja vett
  • 1 spl oliiviõli

Pitsakaste

  • 250 g purustatud tomateid
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 1 tl oliiviõli
  • näputäis soola
  • ¼ tl musta pipart

Kate

  • 3 spl riivitud parmesani juustu
  • 210 g värsket tükeldatud mozzarella juustu
  • 5 basiiliku lehte

Valmistamine

  1. Segage kausis kokku jahu, suhkur, pärm ja sool. Lisage soe vesi ja oliiviõli ning segage puulusikaga, kuni tainas hakkab kokku.
  2. Tõstke tainas jahusele pinnale ning sõtkuge kätega 3 minutit. Tainas peaks muutuma kleepuvaks. Vajadusel raputage peale jahu. Kui tainas on elastne ja sile, asetage see tagasi kaussi.
  3. Katke kauss köögirätikuga ning laske taignal soojas ja kuivas kohas 2 tundi kerkida või kuni tainas on kaks korda suurem.
  4. Asetage pitsaalus või pitsakivi ahjurestile ning eelsoojendage ahi 285 kraadini vähemalt 1 tund enne.
  5. Samal ajal, kui ahi soojeneb, segage kokku pitsakaste: purustatud tomatid, purustatud küüslauk, oliiviõli, sool ja pipar. Asetage valmis ka tükeldatud mozzarella, basiilik ja parmesan.
  6. Tehke tainas kaheks võrdseks osaks. Asetage tainas kergelt jahusele pinnale ning katke toidukilega. Laske taignal 5-10 min veel kerkida.
  7. Raputage pitsakivile või alusele veidi jahu. Venitage pitsataigen ettevaatlikult u 25cm suuruseks ringiks. Taigna ääred peaksid olema veidi paksemad, kuid kontrollige, et taigna keskosa oleks õhuke.
  8. Asetage pitsataigen pitsaalusele ning niristage peale veidi oliiviõli. Lisage taignale pool tomatikastmest, jättes 1 cm äärest katmata. Määrige pitsapõhi ühtlaselt lusikaga tomatikastmega. Kandke pitsale peale spl parmesani riivjuustu. Lisage tükeldatud mozzarella ühtlaselt üle pitsa. Rebige peale ka mõned basiiliku lehed. Korrake sama ka teise taignaportsuga.
  9. Küpsetage pitsat ahjus 7-8 minutit või kuni põhi on kuldne ja juust mullitab ja on karamelliseerunud. Serveerige, raputades peale veel parmesani juustu ja basiilikut.

Toitumisalane teave

Kalorid: 514kcalSüsivesikud: 66gValgud: 23gRasvad: 18gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 45mgSool: 919mgPotassium: 410mgKiudained: 4gSugar: 5gA-Vitamiin: 2105IUC-Vitamiin: 12mgKaltsium: 389mgRaud: 6mgMagneesium: 61mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!