Go Back
+ servings

Lihtne kirsikook

See kerge ja lihtne kirsikook on mahlane ja pehme ning imelihtne valmistada! Serveeriga niisama või koos vahukoore ja värskete kirssidega.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour 5 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 233kcal

Koostisosad 

  • 270 g kivideta kirsse
  • 180 g jahu
  • 1 ½ tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl söögisoodat
  • 1 muna
  • 1 munakollane
  • 80 g suhkrut
  • ½ sidrunit
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 50 ml õli
  • 125 g maitsestamata jogurtit
  • 60 ml piima
  • 1 spl suhkrut

Valmistamine

  1. Eelsoojendage ahi 180 kraadini. Määrige 20cm läbimõõduga koogivorm rasvainega.
  2. Segage kausis kokku jahu, küpsetuspulber ja söögisooda.
  3. Vispeldage suures kausis kokku muna ja suhkur 2-3 minutit, kuni segu on kerge ja kohev. Seejärel lisage poole sidruni koor ja vanilliekstrakt ning vispeldage veel 1 minut. Lisage pidevalt segades juurde õli, jogurt ja piim. Lisage segades juurde jahu osade kaupa, kuni saate ühtlase taina.
  4. Segage tainasse ettevaatlikult kirsid ning valage segu koogivormi. Asetage peale veel kirsse ning vajutage kergelt spaatliga peale. Raputage peale 1 spl suhkrut.
  5. Küpsetage 40-45 minutit, kuni pealt kuldne ning küpsenud.

Toitumisalane teave

Kalorid: 233kcalSüsivesikud: 36gValgud: 5gRasvad: 8gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 48mgSool: 133mgPotassium: 155mgKiudained: 2gSugar: 17gA-Vitamiin: 113IUC-Vitamiin: 6mgKaltsium: 88mgRaud: 1mgMagneesium: 13mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!