Go Back
+ servings

Pastel de Nata

Proovige seda maitsvat traditsioonilist ja kuulsat Portugali magustoitu, kus kohtuvad krõbe tainas ja maitsev munakreem.
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 1 hour
Küpsetusaeg: 1 hour 30 minutes
Aeg kokku: 2 hours 30 minutes
Portsionit: 40 saiakest
Kalorid: 105kcal

Koostisosad 

Tainas

  • 270 g nisujahu
  • ¼ tl soola
  • 200 ml külma vett
  • 220 g toasooja võid

Munakreem

  • 27 g nisujahu
  • 300 ml piima
  • 260 g suhkurt
  • 1 kaneelikoor
  • 160 ml vett
  • ½ tl vanilliekstrakti
  • 6 vahustatud munakollast

Kaunistamiseks

  • tuhksuhkrut
  • kaneeli

Valmistamine

Tainas

  1. Segage kausis kokku jahu, sool ja vesi, kuni saate ühtlase taina, mis ei jää kausi külge kinni.
  2. Asetage tainas jahusele pinnale ning tehke tainast 15 cm suurune ruut. Raputage tainale peale jahu ning katke toidukilega. Laske tainal 15 minutit seista.
  3. Rullige tainast 45 cm suurune ruut. Kontrollige, et tainas ei jääks pinna külge kinni.
  4. Pühkige tainalt ära üleliigne jahu ning katke spaatliga 1/4 koguse toasooja võiga. Jätke 2 cm taina servadest võiga katmata.
  5. Voldige tainas paremalt poolt 1/3 ulatuses üle ülejäänud taina. Pühkige liigne jahu maha, seejärel murdke vasakpoolne 1/3 keskele taina peale. Patsutage tainast, et eemaldada õhumullid. Vajutage kinni taina servad. Pühkige ära üleliigne jahu.
  6. Katke tööpind uuesti jahuga ning pöörake tainast 90 kraadi enda ees. Rullige tainast uuesti 45cm suurune ruut ning korrake võiga määrimise ja voltimise protsessi.
  7. Pöörake veel kord tainast 90 kraadi ning rullige tainast 45x53 suurune ristkülik nii, et lühem serv on teie poole. Määrige ülejäänud või üle kogu taina.
  8. Rullige tainas teiepoolsest lühemast servast tihedaks rulliks, pühkides pidevalt ära üleliigset jahu. Trimmige servad ja lõigake rull pooleks. Mässige kumbki rull toidukilesse ning laske külmikus 2 tundi kuni üleöö seista.

Munakreem

  1. Vispeldage kausis jahu ja 60 ml piima ühtlaseks.
  2. Laske väikses potis suhkrul, kaneelil ja veel keema minna ning keetke, kuni segu temperatuur on 104 kraadi. Ärge segage!
  3. Samal ajal kuumutage teises potis ülejäänud piim. Segage kuum piim jahu-piima segusse.
  4. Eemaldage kaneelikoor ja valage suhkrusiirup, pidevalt segades, väikese joana piima ja jahu segusse.
  5. Lisage vanilliekstrakt ning segage 1 minut, kuni segu on soe, mitte enam kuum. Seejärel segage ükshaaval sisse munakollased ning valage segu läbi sõela kaussi. Katke toidukilega ning asetage kõrvale.

Saiakesed

  1. Eelsoojendage ahi 290 kraadini koos küpsetusvormiga.
  2. Võtke tainas külmikust ning rullige seda jahusel pinnal, kuni saate umbes 2,5 cm laiuse ja 41 cm pikkuse tainariba. Lõigake see 2 cm pikkusteks tükkideks ning asetage [50 x 15 mm] suurusega kleepumisvaba minimuffinivormi igasse süvendisse. Laske tainal mõni minut seista.
  3. Võtke väike kauss veega. Pistke oma sõrmed vette ning seejärel taina spiraali keskele. Vajutage tainas vormi põhja ning siluge küljed. Vormige tainast 3 mm kõrgune serv üle vormi ääre.
  4. Täitke kõik vormid 3/4 ulatuses jahtunud kreemiga. Küpsetage saiakesi eelsoojendatud ahjus 15-17 minutit, kuni taina servad on pruunid.
  5. Eemaldage saiakesed ahjust ja laske jahtuda. Raputage peale tuhksuhkurt ja kaneeli.

Toitumisalane teave

Kalorid: 105kcalSüsivesikud: 13gValgud: 2gRasvad: 6gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 42mgSool: 55mgPotassium: 24mgKiudained: 0.2gSugar: 7gA-Vitamiin: 189IUC-Vitamiin: 0.003mgKaltsium: 17mgRaud: 0.4mgMagneesium: 3mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!