Pressige sidrunimahl suurde kaussi. Hakkige pirn väikesteks tükkideks ja lisage sidrunimahlale. NB! Segage iga kord, kui lisate kaussi värskelt tükeldatud pirni - see aitab vältida pirnide pruunistumist.
Lisage suhkur ja maitseained ning segage hästi läbi. Tõstke pirnid vähemalt 2 tunniks kuni üleöö külmikusse seisma. NB! See samm aitab pirniltükid tervena hoida ja säästab neid lödiks muutumast.
Pärast pirnide jahutamist valage segu potti ning keetke keskmiselt madalal kuumusel umbes 15 minutit, kuni pirnid on pehmed ja läbipaistvad.
Lülitage kuumus välja ning laske moosil 30 sekundit seista, et see jahtuks. Seejärel tõmmake puulusikaga läbi moosi. Kui see kortsub, kasvõi veidi, on see valmis. Kui see on veel üsna vedel, siis pange see uuesti tulele ja keetke veel 1-2 minutit.
Teise võimalusena võite kasutada köögitermomeetrit. Moos on valmis, kui termomeeter jõuab 105 kraadini.
Koorige lusikaga moosi pealt maha mistahes vaht ning seejärel laske moosil umbes 5 minutit seista, et pirnitükid ühtlaselt hajuksid.
NB! Kui eelistate ühtlast, tükkideta moosi, valage moos pärast tulelt eemaldamist blendrisse ning blenderdage ettevaatlikult!
Kallake moos ettevaatlikult kuumadesse purkidesse, keerake kaaned peale. Pühkige purgid, et eemaldada võimalikud roisked.
Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ning pöörake rätikule tagurpidi. NB! Purkide tagurpidi pööramine loob vaakumkinnituse. Laske moosil toatemperatuuril täielikult jahtuda.
Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas. Kui järgite täpselt retsepti juhiseid ja kui purgid on põhjalikult steriliseeritud, peaks pirnimoos säilima aasta, võib-olla kauemgi.