Go Back
+ servings

Pirnimoos

Keskmine hinnang: 4.43 (7 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 2 hours 15 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 2 hours 40 minutes
Portsionit: 30
Kalorid: 80kcal

Vajaminevad tarvikud

Köögitermomeeter
Köögitermomeeter (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 1 kg pirne (kooritud ja ilma südamiketa)
  • 200 g suhkrut
  • 2 spl sidrunimahla
  • 1 sidruni koor
  • ¼ tl kaneelipulbrit
  • ½ spl riivitud ingverit

Valmistamine

Purkide steriliseerimine

  1. Purkide nõuetekohane steriliseerimine on oluline protsess, et eemaldada bakterid, mis võivad teie moosi rikkuda. Veenduge, et purgid on pestud nõudepesumasinas või käsitsi kuuma seebiveega ja seejärel hästi loputatud. Steriliseerige alati mõned purgid rohkem, kui te arvate, et vajate. Parem on liiga palju purke kui liiga vähe.
  2. Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 130 kraadini. Asetage pestud purgid ja kaaned püsti asendis küpsetusplaadile ning kuumutage ahjus vähemalt 20 minutit. Seejärel eemaldage purgid ahjust ja täitke koheselt moosiga.
  3. NB! Kasutage purkide ahjust eemaldamiseks pakse ahjukindaid või purgiklambreid. Ärge asetage neid külmale pinnale, sest need võivad puruneda. Asetage purgid näiteks puidust lõikelauale, mis on kaetud käterätikuga.

Pirnimoosi valmistamine

  1. Pressige sidrunimahl suurde kaussi. Hakkige pirn väikesteks tükkideks ja lisage sidrunimahlale. NB! Segage iga kord, kui lisate kaussi värskelt tükeldatud pirni - see aitab vältida pirnide pruunistumist.
  2. Lisage suhkur ja maitseained ning segage hästi läbi. Tõstke pirnid vähemalt 2 tunniks kuni üleöö külmikusse seisma. NB! See samm aitab pirniltükid tervena hoida ja säästab neid lödiks muutumast.
  3. Pärast pirnide jahutamist valage segu potti ning keetke keskmiselt madalal kuumusel umbes 15 minutit, kuni pirnid on pehmed ja läbipaistvad.
  4. Lülitage kuumus välja ning laske moosil 30 sekundit seista, et see jahtuks. Seejärel tõmmake puulusikaga läbi moosi. Kui see kortsub, kasvõi veidi, on see valmis. Kui see on veel üsna vedel, siis pange see uuesti tulele ja keetke veel 1-2 minutit.
  5. Teise võimalusena võite kasutada köögitermomeetrit. Moos on valmis, kui termomeeter jõuab 105 kraadini.
  6. Koorige lusikaga moosi pealt maha mistahes vaht ning seejärel laske moosil umbes 5 minutit seista, et pirnitükid ühtlaselt hajuksid.
  7. NB! Kui eelistate ühtlast, tükkideta moosi, valage moos pärast tulelt eemaldamist blendrisse ning blenderdage ettevaatlikult!
  8. Kallake moos ettevaatlikult kuumadesse purkidesse, keerake kaaned peale. Pühkige purgid, et eemaldada võimalikud roisked.
  9. Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ning pöörake rätikule tagurpidi. NB! Purkide tagurpidi pööramine loob vaakumkinnituse. Laske moosil toatemperatuuril täielikult jahtuda.
  10. Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas. Kui järgite täpselt retsepti juhiseid ja kui purgid on põhjalikult steriliseeritud, peaks pirnimoos säilima aasta, võib-olla kauemgi.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 1splKalorid: 80kcalSüsivesikud: 20gValgud: 1gRasvad: 1gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 1mgKiudained: 1gSugar: 18g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!