Go Back

Õlis marineeritud tomatid

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 2 hours 30 minutes
Aeg kokku: 2 hours 35 minutes
Kalorid: 40kcal

Koostisosad 

  • 500 g kirsstomateid
  • 175 ml oliiviõli (nt ekstra-neitsioliiviõli)
  • 3 oksa värsket tüümiani
  • 7 lehte basiilikut
  • 3 noaga purustatud küüslauguküünt
  • ½ tl soola
  • 2 näputäis musta pipart

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 105 kraadini. Loputage ja kuivatage kirsstomatid ning laotage need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.
  2. Lisage tüümian, basiilik ja küüslauk, niristage üle 3 sl oliiviõliga ning ajage kätega segamini, et kõik oleks õliga kaetud (eriti küüslauk ja maitseroheline, et nad kõrbema ei läheks).
  3. Puistage peale soola ja pipart ning segage kõik uuesti läbi. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 2,5h, aegajalt segades, või kuni tomatid muutuvad küpseks ja tõmbuvad kokku.
  4. Maitske ühte tomatit ning lisage vajadusel soola juurde. Eemaldage küüslauk ja maitseroheline, sest nad võivad minna halvaks ja ei ole sobivad hoidisesse. Seejärel lisage tomatid steriilsesse purki (pestud eelnevalt kuuma vee ja seebiga).
  5. Katke tomatid täielikult oliiviõliga ning hoiustage külmkapis 6 nädalat (või pikemalt), kontrollides, et need oleksid täielikult õli sees. Oliiviõli tahkub külmkapis, kuid sellest ei ole midagi. Enne tarvitamist laske purgil toatemperatuuril seista ning õli muutub taas vedelaks.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 1gKalorid: 40kcalSüsivesikud: 1.1gValgud: 0.2gRasvad: 4gKüllastunud rasvhapped: 0.6gSool: 37mgKiudained: 0.3gSugar: 0.6g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!