Go Back
+ servings

Lihtne rabarberikook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 1 hour
Aeg kokku: 1 hour 20 minutes
Portsionit: 8
Kalorid: 404kcal

Koostisosad 

Rabarberikook

  • 240 g jahu
  • 1 tl soola
  • 1 tl küpsetussoodat
  • 250 g suhkrut
  • 240 ml piima
  • 120 g võid
  • 1 ½ spl värsket sidrunimahla
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 muna
  • 300 g värsket rabarberit

Peale puistamiseks

  • 2 spl suhkrut
  • ¼ tl kaneeli

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 180 kraadini. Määrige 20×30 cm koogivorm kergelt võiga või vooderdage küpsetuspaberiga.
  2. Segage suures kausis jahu, sool ja küpsetuspulber ühtlaseks. Asetage kõrvale.
  3. Väikeses kausis segage omavahel kokku suhkur, piim, sulatatud või, sidrunimahl ja vaniljesuhkur. Viimasena lisage hulka muna.
  4. Lisage tükeldatud rabarber ning jahusegu ja segage ettevaatlikult läbi.
  5. Valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning puistake peale suhkru-kaneelisegu.
  6. Küpsetage eelsoojendatud ahjus 40-45 minutit või kuni hambatikk tuleb puhtana välja.
  7. Jahutage ja serveerige koos jäätise või vahukoorega.

Toitumisalane teave

Kalorid: 404kcalSüsivesikud: 68gValgud: 5gRasvad: 13gKüllastunud rasvhapped: 8gKolesterool: 52mgSool: 541mgKiudained: 2gSugar: 43g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!