Go Back

Saiavorm

Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Kalorid: 277kcal

Koostisosad 

Saiavorm

  • 560 g saia
  • 45 g hakitud pekaanipähkleid (valikuline)
  • 5 suurt muna
  • 360 ml täispiima
  • 50 g suhkrut
  • 1 keskmise apelsini koor (valikuline)
  • ½ tl jahvatatud kaneeli
  • 1 näputäis soola

Katteks

  • 60 g sulatatud võid
  • 40 g tumepruuni suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 näputäis soola

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 190 kraadini ja asetage rest ahju keskele.
  2. Lõigake sai (koos koorikuga) 2 cm kuubikuteks.
  3. Määrige kergelt 2-3 liitrine ahjuvorm küpsetusprei või võiga. Lisage piisavalt saiakuubikuid, et põhi oleks kaetud. Puistake peale paar supilusikatäit hakitud pekaanipähkleid ning jätkake saiatükkide ja pekaanipähklite kihistamist, kuniks olete kõik ära kasutanud.
  4. Kloppige väikeses kausis munad koos suhkruga lahti. Lisage piim, apelsinikoor, kaneel ja sool ning segage hästi läbi.
  5. Valage munasegu ühtlaselt üle saiatükkide.
  6. Segage teises kausis sulatatud või koos pruuni suhkru, kaneeli ja näpuotsatäie soolaga. Niristage segu lusikaga ühtlaselt kõikidele saiatükkidele.
  7. Küpsetage saiavormi katmata kujul 35-45 minutit. (NB! Mida kauem küpsetate seda pruunimad ja krõbedamad pealmised saiatükid jäävad.)
  8. Laske saiavormil enne serveerimist umbes 10 minutit jahtuda. Serveerige soovi korral tuhksuhkru, moosi, vahtrasiirupi või meelepäraste marjadega.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 6gKalorid: 277kcalSüsivesikud: 42gValgud: 8gRasvad: 9gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 32mgSool: 437mgKiudained: 2gSugar: 16g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!