Kuumutage keskmise suurusega kastrulis piim koos väljakraabitud vaniljekauna seemnetega. Segage pidevalt, et vältida kile tekkimist.
Vahustage eraldi suures kausis suhkur, maisitärklis ja sool. Lisage munakollased ja vahustage heledaks vahuks.
Lisage järk-järgult, pidevalt vahustades, kuum piim, kuni see on täielikult segunenud. Valage segu tagasi kastrulisse ja kuumutage pidevalt vispeldades keemiseni. Segage veel 30 sekundit, kuni segu on paks ja pudingilaadse konsistentsiga.
Vispeldage kiiresti hulka või (üks tükk korraga), kuni see on täielikult segunenud. Kui te ei kasutanud vaniljekauna, segage siinkohal hulka vaniljesuhkur.
Asetage otse kreemi pinnale toidukile, et vältida naha tekkimist ning asetage umbes 30 minutiks külmikusse jahtuma.
Torgake väikese tainasotsaga 2-3 auku läbi iga jahtunud ekleeri põhja. Valage vaniljekreem väikese otsakuga kondiitrikotti (või suurde Ziploc-kotti, mille üks nurk on ära lõigatud) ning pigistage kreemi igasse auku, kuni vaniljekreem hakkab august välja tulema.
Tõstke ekleerid šokolaadiglasuuri valmistamise ajaks külmkappi jahtuma.