Go Back
+ servings

Ekleer vaniljekreemiga

Keskmine hinnang: 5 (3 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 40 minutes
Küpsetusaeg: 50 minutes
Aeg kokku: 1 hour 30 minutes
Portsionit: 18
Kalorid: 241kcal

Koostisosad 

Keedutainas

  • 125 ml vett
  • 125 ml täispiima
  • 120 g soolata võid
  • 1 tl tuhksuhkrut
  • ¼ tl soola
  • 125 g jahu
  • 4 suurt muna

Vaniljekreem

  • 490 ml täispiima
  • ½ pikuti lõigatud vaniljekauna (või 2 tl vaniljesuhkrut)
  • 150 g suhkrut
  • 30 g maisitärklist
  • 1 näputäis soola
  • 4 suurt munakollast
  • 60 g toasooja võid

Šokolaadiglasuur

  • 120 g poolmagusat šokolaadi
  • 120 ml vahukoort

Valmistamine

Keedutainas

  1. Segage keskmise suurusega kastrulis omavahel kokku vesi, piim, või, suhkur ja sool. Kuumutage keskmisel kuumusel keemiseni, seejärel võtke tulelt ja segage puulusikaga hulka jahu.
  2. Asetage segu uuesti keskmisele kuumusele ning kuumutage, pidevalt segades, umbes 1,5-2 minutit, kuni niiskus on imendunud ja segu moodustab palli, mis tõmbub poti külgedest eemale.
  3. Tõstke tainapall suurde kaussi ja mikserdage käsimikseriga keskmisel kiirusel 1 minut, et segu veidi jahtuks. Lisage ükshaaval hulka munad, segades pärast iga muna lisamist korralikult, kuni segu on ühtlane ja sametine.
  4. Valage tainas kondiitrikotti (või suurde Ziploc-kotti, mille üks nurk on ära lõigatud) ja piserdage ettevalmistatud küpsetusplaatidele 18 umbes 10 cm pikkust ja 2 cm laiust riba, jättes nende vahele vähemalt 3 cm vahed.
  5. Küpsetage 220 kraadi juures 10 minutit. Ilma ahju avamata vähendage temperatuuri 160 kraadini ja küpsetage veel 30 minutit või kuni kuldpruuniks. Tõstke restile jahtuma ning samal ajal valmistage vaniljekreem.

Vaniljekreem

  1. Kuumutage keskmise suurusega kastrulis piim koos väljakraabitud vaniljekauna seemnetega. Segage pidevalt, et vältida kile tekkimist.
  2. Vahustage eraldi suures kausis suhkur, maisitärklis ja sool. Lisage munakollased ja vahustage heledaks vahuks.
  3. Lisage järk-järgult, pidevalt vahustades, kuum piim, kuni see on täielikult segunenud. Valage segu tagasi kastrulisse ja kuumutage pidevalt vispeldades keemiseni. Segage veel 30 sekundit, kuni segu on paks ja pudingilaadse konsistentsiga.
  4. Vispeldage kiiresti hulka või (üks tükk korraga), kuni see on täielikult segunenud. Kui te ei kasutanud vaniljekauna, segage siinkohal hulka vaniljesuhkur.
  5. Asetage otse kreemi pinnale toidukile, et vältida naha tekkimist ning asetage umbes 30 minutiks külmikusse jahtuma.
  6. Torgake väikese tainasotsaga 2-3 auku läbi iga jahtunud ekleeri põhja. Valage vaniljekreem väikese otsakuga kondiitrikotti (või suurde Ziploc-kotti, mille üks nurk on ära lõigatud) ning pigistage kreemi igasse auku, kuni vaniljekreem hakkab august välja tulema.
  7. Tõstke ekleerid šokolaadiglasuuri valmistamise ajaks külmkappi jahtuma.

Šokolaadiglasuur

  1. Asetage šokolaaditükid väikesesse kuumakindlasse kaussi.
  2. Kuumutage vahukoor kastrulis või mikrolaineahjus keemiseni ning valage šokolaaditükkide peale. Laske 2 minutit puhata, seejärel segage, kuni moodustub ühtlane glasuur.
  3. Kastke täidetud ja jahutatud ekleeride ülemine pool šokolaadiglasuuri sisse, lastes liigsel kastmel maha tilkuda. Tõstke külmikusse tahenema.

Toitumisalane teave

Kalorid: 241kcalSüsivesikud: 20gValgud: 4gRasvad: 15gKüllastunud rasvhapped: 9gKolesterool: 115mgSool: 71mgSugar: 12g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!