Go Back
+ servings

Mahlane pardifilee

Keskmine hinnang: 5 (2 häält)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 15 minutes
Aeg kokku: 35 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 287kcal

Koostisosad 

  • 4 pardirinda
  • soola
  • 1 tl pardirasva või oliiviõli

Valmistamine

  1. Võtke pardirinnad külmikust välja. Kui kasutate koduparti või väga rasvase metspardi liha, tehke nahale ristilõige umbes 1 cm ulatuses - see aitab rasva sulatada ja annab krõbedama naha.
  2. Soolake pardirinda mõlemalt poolt korralikult, seejärel laske sellel vähemalt 15 minutit ja hanerinna puhul kuni 45 minutit lõikelaual seista.
  3. Patsutage pardirinnad paberrätikutega kuivaks. Kui küpsetate koduparti või väga rasvast metsparti, valage suurele pannile 1 tl pardirasva või toiduõli; asetage rinnad nahk allapoole ja määrige nendega rasva üle kogu panni pinna. Keerake kuumus keskmiselt kõrgele. Jah, te lugesite õigesti: Ärge kuumutage pannil eelnevalt. Te tahate, et võimalikult palju rasva eralduks, seega alustage jahedal pannil.
  4. Kui te töötate tavaliste looduslike, st kõhnade pardirindadega, kuumutage panni kõrgel kuumusel 1 minut, seejärel lisage 2 supilusikatäit pardirasva, searasva või mõnda muud õli. Laske sellel kuumaks minna, kuid ärge laske rasval suitseda. Alles siis asetage pardirinnad pannile, nahapoolega allapoole.
  5. Nii või teisiti, kui pardirinnad hakkavad küpsema, märkate, et pardirind hakkab sabapoolsest osast kokku tõmbuma ja ei puutu enam panniga kokku. Vajutage seda osa tangidega 30-60 sekundit alla. See annab ühtlasema praadimise.
  6. Kui kaua? See sõltub! Väikeste partide puhul piisab umbes 3 minutist nahapoolel, ja võib-olla peaksite kuumust kõrgemal hoidma. Keskmise suurusega pardid vajavad 3-5 minutit. Kodupardid vajavad 5-8 minutit.
  7. Kui küpsetate hane rinda, peaksite kuumuse keerama keskmiselt madalale ja nahapoolt küpsetama 10-12 minutit. Oluline on, et rind küpseks peamiselt sellel küljel - see on kõige lamedam ja annab meile kõigile tuntud ja armastatud imeliselt krõbeda naha.
  8. Kui küpsetate pardirinda, siis 3/4 kogu küpsetusaegadest on nahapoolel! Kui olete pardirinna ümber pööranud, soolake avatud nahka kohe kergelt. Laske partidel liha poolel vähem aega küpseda - 1 kuni 2 minutit väikeste partide puhul; 3 kuni 4 minutit keskmise suurusega partide puhul; 4 kuni 6 minutit suurte metspartide ja kodupardi puhul; 5 kuni 7 minutit hanede puhul.
  9. Võtke part tulelt maha ja laske tal nahapoolega ülespoole lõikelaual puhata. See oleks hea aeg musta pipart peale raputada. Pardid vajavad vaid ühe või kahe minuti pikkust puhkust, suured haned aga 10 minutit. Kõigile teistele on kasulik umbes 5 minutit puhkust. NB! Kui te ei lase pardirinnal puhata, voolavad kõik mahlad välja lõikelauale.
  10. Rinda võib lõigata mõlemast otsast. Kui serveerite tervet rinda, serveerige seda alati nahapoolega ülespoole - nii jääb kaste pardirinna alla ning nahk püsib krõbe!

Toitumisalane teave

Kalorid: 287kcalValgud: 45gRasvad: 11gKüllastunud rasvhapped: 3gKolesterool: 174mgSool: 129mg

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!