Go Back
+ servings

Punasesõstra mahl

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 5 minutes
Küpsetusaeg: 10 minutes
Aeg kokku: 15 minutes
Portsionit: 20
Kalorid: 40kcal

Koostisosad 

  • 2.7 kg punaseid sõstraid
  • 2.1 liiter vett
  • 200 g suhkrut

Valmistamine

  1. Valage punased sõstrad (võib jätta koos vartega) suurde potti, jättes vähemalt ¼ potist tühjaks, et see üle ei keeks.
  2. Valage potti vett nii, et marjad oleksid üleni kaetud. Võite vee ka teekeetjas eelnevalt soojendada, et protsess kiirem oleks.
  3. Lisage magusaine, suhkruvaba versiooni puhul kasutage erütritooli. Ka mesi või tavaline suhkur sobib hästi.
  4. Keetke segu umbes 5-10 minutit, et marjad muutuksid pehmeks. Maitske segu ja soovi korral lisage veel magusainet.
  5. Seejärel laske segul täielikult jahtuda. Umbes paari tunni pärast on see valmis pudelitesse valamiseks.
  6. Sõeluge mahl läbi sõela kaussi ning pressige marju, et neist kogu mahl välja saada.
  7. Valage valmis mahl jahutatud pudelitesse, kasutades abivahendina lehtrit.

Toitumisalane teave

Kalorid: 40kcal

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!