Go Back
+ servings

Kirsimahl

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 10 minutes
Aeg kokku: 10 minutes
Portsionit: 4
Kalorid: 79kcal

Koostisosad 

  • 500 g kirsse (värskeid või külmutatud)
  • 120 ml vett
  • suhkrut (vajadusel)

Valmistamine

Mahlapressi meetod

  1. Peske kirsid ja eemaldage kivid. Sisestage kirsid lihtsalt mahlapressi ja laske masinal kogu töö ära teha.
  2. Soovitan viljaliha veel 1-2 korda ümber töödelda, et puuviljadest võimalikult palju mahla eraldada.

Blendermeetod

  1. Peske kirsid ja eemaldage kirsikivid.
  2. Valage puuviljad koos külma veega blenderisse ja blenderdage, kuni mahl on ühtlane. Kui soovite ilma tükkideta mahla, valage kirsimahl pärast blenderdamist läbi sõela, et eemaldada viljaliha.
  3. NB! Kuna selle meetodi puhul kasutatakse vee abi, on see mahl loomulikult lahjendatud ja ei ole nii magus või maitsekas kui mahlapressi versioon.

Käsitsimeetod

  1. Loputage kirsid ja puhastage kividest.
  2. Tõstke kirsid suurde kaussi ja kasutage suurt pudrunuia või sarnast vahendit, et mahl kirssidest eraldada.
  3. Valage kirsisegu sõelale ja pigistage/pressige viljaliha, et koguda võimalikult palju mahla.

Nipid

  1. Soovitan kodust kirsimahla kohe tarbida, et see oleks maksimaalselt toiteväärtuslik ja värske. Ülejääke võib aga kaetud pudelis/purgis külmkapis veel 1-2 päeva säilitada.
  2. Kirsimahla võite külmutada Ziplock-kottides, sügavkülmakindlas purgis või jääkuubikurestis kuni 3 kuud. NB! Laske sellel enne nautimist külmkapis üles sulada.
  3. NB! Reguleerige magusust vastavalt maitsele. Sõltuvalt kasutatavatest kirssidest võib olla vaja lisada veidi suhkrut. Võite kasutada tavalist suhkrut, vahtrasiirupit, mett või isegi suhkruvaba magusainet, näiteks erütritooli.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 120gKalorid: 79kcalSüsivesikud: 20gValgud: 1gRasvad: 1gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 1mgKiudained: 3gSugar: 16g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!