Go Back
+ servings

Lihtne mustikakook

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 45 minutes
Aeg kokku: 1 hour
Portsionit: 6
Kalorid: 376kcal

Koostisosad 

  • 110 g soolata võid
  • 130 g täisterajahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • tl kaneeli
  • 160 g suhkrut
  • ¼ tl vaniljeekstrakti
  • 2 suurt muna
  • 1 tl sidrunikoort
  • 325 g mustikaid
  • 1 tl sidrunimahla

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 180 kraadini ja asetage küpsetusrest ahju keskele. Vooderdage 22 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga või määrige võiga.
  2. Segage kausis jahu koos küpsetuspulbri, soola ja kaneeliga hästi läbi. Asetage kõrvale.
  3. Vahustage võid elektrilise mikseriga keskmisel kiirusel umbes 2 minutit. Seejärel lisage suhkur ja mikserdage veel 1-2 minutit, kuni segu on kerge ja kohev. Segage sisse vaniljeekstrakt.
  4. Lisage ükshaaval munad ja mikserdage, kuni need on hästi segunenud, kraapides vajadusel kausi servi. Lisagi riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl.
  5. Vähendage segisti kiirus madalale ja segage aeglaselt hulka jahusegu. NB! Tainas on päris paks.
  6. Seejärel valage tainas ettevalmistatud koogivormi ning puistake üle mustikatega.
  7. Küpsetage kooki eelsoojendatud ahjus 40-50 minutit või kuni keskele pistetud hambatikk tuleb puhtalt välja.
  8. Võtke kook ahjust välja ja laske sel 10 minutit vormis jahtuda.
  9. Serveerige tuhksuhkruga. NB! See kook on kõige parem küpsetamise päeval, kuid säilib kaetult mitu päeva.

Toitumisalane teave

Kalorid: 376kcalSüsivesikud: 52gValgud: 5gRasvad: 17gKüllastunud rasvhapped: 10gKolesterool: 103mgSool: 302mgKiudained: 2gSugar: 33g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!