Puhastage, peske ja kuivatage tikrid põhjalikult.
Asetage tikrid ja vesi suurde kastrulisse ning kuumutage keemiseni. Seejärel vähendage kuumust ja keetke 10-15 minutit, kuni karusmarjad on pehmed.
Lisage suhkur ja kuumutage madalal kuumusel pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Suurendage kuumust ja laske moosil keema tõusta. Keetke 8-10 minutit.
NB! Ärge vähendage suhkru kogust. Kuigi suhkur magustab puuvilju, toimib see ka säilitusainena ja aitab moosil taheneda. Kui te vähendate suhkrukogust, ei pruugi teie moos olla säilivuselt stabiilne ning võib hallitama minna.
Proovige moosi valmidust, asetades väike lusikatäis moosi taldrikule ja lastes sellel minut aega jahtuda. Kui see taheneb ja ei valgu kallutamisel laiali, on see valmis. Kui see on veel vedel, jätkake keetmist ja katsetamist, kuni see saavutab soovitud konsistentsi.
Teise võimalusena võite kasutada köögitermomeetrit. Moos on valmis, kui termomeeter jõuab 105 kraadini.
Kallake moos kuumana steriliseeritud purkidesse, jättes ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega.
Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas.