Go Back
+ servings

Tikrimoos

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 45 minutes
Portsionit: 72
Kalorid: 60kcal

Vajaminevad tarvikud

Köögitermomeeter
Köögitermomeeter (Sooduskood: PARIMADRETSEPTID3)

Koostisosad 

  • 1 kg tikreid ehk karusmarju
  • 250 ml vett
  • 1 kg suhkrut

Valmistamine

Purkide steriliseerimine

  1. Purkide nõuetekohane steriliseerimine on oluline protsess, et eemaldada bakterid, mis võivad teie moosi rikkuda. Veenduge, et purgid on pestud nõudepesumasinas või käsitsi kuuma seebiveega ja seejärel hästi loputatud. Steriliseerige alati mõned purgid rohkem, kui te arvate, et vajate. Parem on liiga palju purke kui liiga vähe.
  2. Purkide steriliseerimiseks kuumutage ahi 130 kraadini. Asetage pestud purgid ja kaaned püsti asendis küpsetusplaadile ning kuumutage ahjus vähemalt 20 minutit. Seejärel eemaldage purgid ahjust ja täitke koheselt moosiga.
  3. NB! Kasutage purkide ahjust eemaldamiseks pakse ahjukindaid või purgiklambreid. Ärge asetage neid külmale pinnale, sest need võivad puruneda. Asetage purgid näiteks puidust lõikelauale, mis on kaetud käterätikuga.

Tikrimoosi valmistamine

  1. Puhastage, peske ja kuivatage tikrid põhjalikult.
  2. Asetage tikrid ja vesi suurde kastrulisse ning kuumutage keemiseni. Seejärel vähendage kuumust ja keetke 10-15 minutit, kuni karusmarjad on pehmed.
  3. Lisage suhkur ja kuumutage madalal kuumusel pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Suurendage kuumust ja laske moosil keema tõusta. Keetke 8-10 minutit.
  4. NB! Ärge vähendage suhkru kogust. Kuigi suhkur magustab puuvilju, toimib see ka säilitusainena ja aitab moosil taheneda. Kui te vähendate suhkrukogust, ei pruugi teie moos olla säilivuselt stabiilne ning võib hallitama minna.
  5. Proovige moosi valmidust, asetades väike lusikatäis moosi taldrikule ja lastes sellel minut aega jahtuda. Kui see taheneb ja ei valgu kallutamisel laiali, on see valmis. Kui see on veel vedel, jätkake keetmist ja katsetamist, kuni see saavutab soovitud konsistentsi.
  6. Teise võimalusena võite kasutada köögitermomeetrit. Moos on valmis, kui termomeeter jõuab 105 kraadini.
  7. Kallake moos kuumana steriliseeritud purkidesse, jättes ülaossa veidi ruumi. Pühkige purgi ääred puhta, niiske lapiga ja sulgege kaanega.
  8. Töödelge purke 10 minutit keevas veevannis, et tagada nõuetekohane pitseerimine. Võtke purgid veevannist välja ja laske täielikult jahtuda.
  9. Säilitage moosi jahedas ja pimedas kohas.

Toitumisalane teave

Portsioni suurus: 25gKalorid: 60kcalSüsivesikud: 15gValgud: 1gRasvad: 1gKüllastunud rasvhapped: 1gSool: 1mgKiudained: 1gSugar: 14g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!