Go Back
+ servings

Rabarberi muffinid

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin
Ettevalmistuse aeg: 15 minutes
Küpsetusaeg: 25 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 24
Kalorid: 157kcal

Koostisosad 

  • 300 g jahu
  • 1 tl küpsetussoodat
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 265 g pruuni suhkrut
  • 225 ml petipiima
  • 120 ml taimeõli
  • 1 suur muna
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 150 g rabarberit (kuubikuteks lõigatud)
  • 60 g hakitud kreeka pähkleid

Kate

  • 70 g valget suhkrut
  • 1 spl sulatatud võid
  • 1 tl jahvatatud kaneeli

Valmistamine

  1. Kuumutage ahi 175 kraadini. Määrige kaks 12-korvilist muffinivormi või vooderdage need paberist muffinivormidega.
  2. Segage keskmise suurusega kausis kokku jahu, küpsetussooda, küpsetuspulber ja sool.
  3. Mikserdage pruun suhkur, petipiim, õli, muna ja vaniljeekstrakt eraldi kausis elektrimikseriga ühtlaseks.
  4. Valage hulka kuivained ja segage käsitsi läbi, kuni segu on ühtlane. Seejärel lisage rabarberitükid ja hakitud kreeka pähklid ning segage uuesti läbi.
  5. Tõstke tainas lusikaga ettevalmistatud muffinivormidesse, täites need peaaegu ülaosani.
  6. Muffini katte valmistamiseks segage väikeses kausis omavahel kokku suhkur, sulatatud või ja kaneel ning puistage umbes 1 tl iga muffini peale.
  7. Küpsetage muffineid eelsoojendatud ahjus umbes 25 minutit, kuni muffinite ülaosa kergelt vajutades tagasi tõuseb. Jahutage vormides vähemalt 10 minutit, enne kui need välja võtate.

Toitumisalane teave

Kalorid: 157kcalSüsivesikud: 22gValgud: 2gRasvad: 7gKüllastunud rasvhapped: 1gKolesterool: 9mgSool: 141mgKiudained: 1gSugar: 11g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!