Kodused kotletid (retsept)

kodused kotletid retsept

Mahlased, krõbedad, kodused kotletid, mis valmivad kiiresti ja lihtsalt. Nende kotlettide maitse tuletab kindlasti meelde lapsepõlve ning vanaema valmistatud kotlette.

RaskusasteKerge

PortsionKogused
Valmistamise aeg10 minutitKüpsetusaeg15 minutitAeg kokku25 minutit

Koostisained:


 600 g kodust hakkliha
 3 saiaviilu
 15 dl vett
 1 ½ sibulat
 1 suur muna
 1 küüslauguküüs
 maitse järgi soola ja pipart
 paneerimiseks riivsaia
 praadimiseks õli

Valmistamine:


1

Asetage saiaviilud umbes 5 minutiks vette paisuma.

2

Samal ajal hakkige sibul ja küüslauk peeneks.

3

Segage suures kausis omavahel hakkliha, hakitud sibul, küüslauk, muna, maitseained ning veest kuivaks pigistatud saiaviilud. Segage korralikult läbi.

4

Valage riivsai väikesesse kaussi ning kuumutage õli pannil keskmisel kuumusel.

5

Vormige tainast käte vahel paraja suurusega kotletid, katke need mõlemalt poolt riivsaiaga ning asetage pannile.

6

Praadige kotlette kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid ning keskelt küpsed.

koostisained

 600 g kodust hakkliha
 3 saiaviilu
 15 dl vett
 1 ½ sibulat
 1 suur muna
 1 küüslauguküüs
 maitse järgi soola ja pipart
 paneerimiseks riivsaia
 praadimiseks õli

Juhised

1

Asetage saiaviilud umbes 5 minutiks vette paisuma.

2

Samal ajal hakkige sibul ja küüslauk peeneks.

3

Segage suures kausis omavahel hakkliha, hakitud sibul, küüslauk, muna, maitseained ning veest kuivaks pigistatud saiaviilud. Segage korralikult läbi.

4

Valage riivsai väikesesse kaussi ning kuumutage õli pannil keskmisel kuumusel.

5

Vormige tainast käte vahel paraja suurusega kotletid, katke need mõlemalt poolt riivsaiaga ning asetage pannile.

6

Praadige kotlette kuni need on mõlemalt poolt kuldpruunid ning keskelt küpsed.

Kodused kotletid