Ciabatta (retsept)

Viimati uuendatud: 10/08/2023
Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)

ciabatta retsept

See Ciabatta retsept on suurepärane! Võtke täna viis minutit, et valmistada eeltainas ning küpsetage homme kaks suurepärast krõbedat Itaalia leiba ehk Ciabatta’t.

Ciabatta

Keskmine hinnang: 5 (1 hääl)
Prindi Pin Kommenteeri
Ettevalmistuse aeg: 20 minutes
Küpsetusaeg: 20 minutes
Aeg kokku: 40 minutes
Portsionit: 15
Kalorid: 96kcal

Koostisosad 

Eeltainas

  • 2 spl sooja vett
  • tl aktiivset kuivpärmi
  • 120 g leivajahu
  • 80 ml sooja vett

Ciabatta tainas

  • 2 spl sooja piima
  • ½ tl aktiivset kuivpärmi
  • 240 g leivajahu
  • 160 ml sooja vett
  • 1 spl oliiviõli
  • 1 ½ tl soola

Valmistamine

  • Eeltaina valmistamiseks segage väikeses kausis pärm ja soe vesi ühtlaseks. Laske umbes 5 minutit seista.
  • Segage suures kausis kokku soe vesi ja leivajahu. Lisage hulka pärmisegu ning segage 4 minutit.
  • Katke tainas kilega ning laske sellel vähemalt 12 tundi kuni terve päev seista.
  • Ciabatta taina valmistamiseks segage väikeses nõus omavahel pärm ja soe piim. Laske umbes 5 minutit seista.
  • Valage piima-pärmisegu tainakonksuga varustatud köögikombaini ning lisage leivajahu, eeltainas, soe vesi ja õli.
  • Segage kuni jahu on kergelt märg. Lisage sool ja segage veel umbes 8 minutit või kuni tainas on elastne ja sile.
  • Sõtkuge tainas kergelt kätega läbi ning mätsige pallikeseks. Seejärel katke tainas kilega laske sellel toatemperatuuril kerkida umbes 1,5 tundi või kuni taina suurus on kahekordistunud.
  • Asetage tainas jahuga kaetud tööpinnale. Vormige sellest kaks pikka saia ning vajutage sõrme küljega sisse vaod. Laske Ciabatta'del toatemperatuuril 1,5 kuni 2 tundi kerkida või kuni leivad on umbes kahekordistunud.
  • Asetage küpsetuskivi ahju madalaimale restile ja kuumutage ahi 220 kraadini.
  • Libistage Ciabatta'd küpsetuspaberit kasutades ahju küpsetuskivile. Küpsetage umbes 20 minutit või kuni kuldpruuniks. Asetage traatrestile jahtuma.

Toitumisalane teave

Kalorid: 96kcalSüsivesikud: 18gValgud: 3gRasvad: 1gSool: 235mgKiudained: 1g

Teie isiklikud märkmed

Proovisite seda retsepti?Märkige @Parimad_Retseptid või lisage tag #parimadretseptid!

Veel retsepte kategoorias - Leivad ja saiad

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

    Populaarsed retseptid:
    Toitumisalane teave
    Kalorid
    96
    % päevasest väärtusest *
    Rasvad
     
    1
    g
    2
    %
    Sool
     
    235
    mg
    10
    %
    Süsivesikud
     
    18
    g
    6
    %
    Kiudained
     
    1
    g
    4
    %
    Valgud
     
    3
    g
    6
    %
    * Protsendiline päevane väärtus põhineb 2000 kcal energiakulul. Teie igapäevane väärtus võib olla kõrgem või madalam sõltuvalt teie päevasest kalorite vajadusest.